Оптимизация на социални медии

Оптимизация на социални медии - Facebook, Twitter, G+

През последните години социалните медии станаха изключително популярни в интернет пространството. Те са невероятно бърз и лесен начин хората да се свързват едни с други – да споделят какво мислят, какво ги вълнува и на кои мероприятия ще присъстват. Какво означава това за Вас? Социалните мрежи са една прекрасна възможност Вашият бизнес да бъде намерен от множество потенциални потребители. Сред гигантите в момента са Facebook, Twitter и Google Plus. Точно тези три медии са сред най-добрите канали за инвестиция.

Защо социалните мрежи?

Социалните медии позволяват да споделите своето съдържание лесно и бързо. Да, много платформи предлагат същото нещо, но много малко от тях имат толкова бързо и ефективно действие в интернет рекламата. Ако съдържанието и услугите, които предлагате са качествени, хората които видят Вашите публикации ще се обвържат с компанията Ви и ще се превърнат във Ваши клиенти. И сега си представете следното – успявате да подготвите невероятна инфографика. Споделяте я във Facebook. Какво се случва след това? Ако всичко е направено както трябва, определен брой хора виждат инфографиката. Една част от тях ще я подминат, но друга част ще я споделят с приятели. Част от техните приятели ще я споделят с други свои приятели. По този начин се образува вълна, която може да Ви предостави нови клиенти и бизнес отношения за броени дни или седмици.

  • Facebook – В момента Фейсбук е кралят на социалните мрежи. Поради огромната си ползваемост и опции, имате превъзходни възможности да покажете бизнеса си пред възможно най-много хора.
  • Google + – Гугъл плюс е социалната мрежа на най-голямата търсачка в Интернет. Самата медия няма много голяма посетителска база, но е важно бизнеса ви да бъде добре оптимизиран там, за да трупа рейтинг пред самата търсачка.
  • Twitter – Туитър е микроблог по дефиниция. Съобщенията Ви там са ограничени до 140 знака и точно това прави тази мрежа интересна. Туитър е подходящ за бизнеси, които имат какво да кажат и са готови да споделят новини, мнения, снимки и видеа по няколко пъти дневно.

Свържете се с нас

Потърсете ни и разберете повече за възможностите на Вашият бизнес и как социалните медии могат да увеличат многократно досега Ви с потенциалните клиенти. Екипът от професионалисти на Sematigo е готов да Ви услужи чрез персонална SEO консултация, която да Ви насочи в правилната посока за постигане на най-добри резултати.