14 фев. 2016

Ползите от присъствието в Интернет пространството

Според последните проучвания българските предприемачи единодушно смятат, че присъствието в интернет на техния бранд е задължително. За съжаление, те не могат напълно да обяснят причината. Това може би се дължи на слабо разбиране на възможностите, които интернет маркетингът дава на отделните компании.

Защо е необходим уебсайт?

1. Лесна комуникация
Независимо дали става въпрос за комуникация с партньори или клиенти, Вашият уебсайт дава възможност да предоставите всичките си контакти и да добавите обяснения за начините, по които можете да бъдете намерени. Така, независимо кога и къде се намират вашите партньори, те винаги ще могат да се свържат с Вас.

2. Авторитет
В 21 век е трудно да се претендира за сериозност и надеждност пред потенциален бизнес партньор без онлайн присъствие . Днес всяка уважаваща себе си компания или професионалист на свободна практика има своя страница или уебсайт. Това се превръща в задължителна част от представянето на фирмата.

3. Платформа за цялостно представяне на компанията
Понякога е изключително трудно да представите всичките си проекти, достижения и фирмена структура в няколко изречения или просто в писмо по електронната поща. Сложността на днешните бизнес отношения задължават предприемачите да разполагат със собствен сайт, където всичко това може да бъде описано, структурирано и потвърдено с документация, снимки и видео материали. Това разбира се, представя компанията в най-добрата възможна светлина.

4. Изграждане на бранд идентичност
Бизнесът е сфера където името играе основна роля. Често брандът се превръща в гаранция за качество и надеждност, нещо с което всеки предприемач и бизнесмен би желал да бъде свързван. Постоянната инвестиция във фирмената идентичност или „бранд“ се отплащат многократно в продължение на години и позволяват стабилното разрастване на компанията.

5. Допълнителни клиенти
Начините една компания да бъде намерена и да бъде установен контакт с нея са много – личен контакт, бизнес контакти, реклама. Това са старите, утвърдени и съществуващи до момента методи. В 21 век, в ерата на търсачки като Google, хиляди потенциални клиенти и партньори могат да Ви намерят чрез търсене в интернет. Това е огромна възможност, която вече силно се ползва от много компании за достигане до нови клиенти. Чрез добре оптимизиран собствен уебсайт и силно развити социални профили, Вашият бизнес може да достигне до хиляди хора.

6 Възможност за достъп до външни пазари
Може би най-голямата възможност, която собственият уебсайт създава е излизането на компанията на международната сцена. Представете си, че английската версия на сайта Ви може да се разглежда в Дубай, Лондон, Ню Йорк или Москва. Предприемачите там могат да се запознаят с бизнеса Ви и да се свържат с Вас. Тази неограничена възможност за растеж означава, че притежаването на собствен сайт е не просто допълнително преимущество, а задължителен атрибут на всяка амбициозна и желаеща развитие компания. Ние можем да Ви помогнем това да се случи по най-добрия начин с нашите услуги като оптимизация и уеб дизайн.

Надявам се, че с тези простички няколко точки успях да Ви убедя във важността и възможностите за нов бизнес, които Вашият бъдещ уебсайт може да открие за бизнеса Ви. Свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем да изберете най-оптималния бизнес план за вас, за да оптимизирате своите разходи и максимизирате печалбите си.